Справа "мажора" Колі Харківського: рідні загиблого водія не вірять, що той був п'яним

Перед тим, як сісти в автомобіль, родичі спілкувались з ним
Справа "мажора" Колі Харківського: рідні загиблого водія не вірять, що той був п'яним
Смертельна ДТП у Харкові Фото: gp.gov.ua
10 Січня 2022, 18:39
читать на русском

Рідні загиблого 58-річного водія Chevrolet Aveo Ігоря Носова, який потрапив у ДТП з 16-річним водієм Infiniti Миколою Харківським, не вірять, що той був нетверезим. Про те, що у його крові знайшли алкоголь, раніше заявили у прокуратурі. 

Про це сказав адвокат родини загиблого водія Ігор Черняк у коментарі "Укрінформу".

За його словами, перед смертю чоловік спілкувався із родичами і вони стверджують, що він був тверезим. Його діти впевнені, що вдома не було жодних ознак того, що їхній батько вживав алкогольні напої напередодні аварії. Адвокат додав, що експертиза показала 3,65 проміле алкоголю у крові загиблого.

І це не просто багато, а дуже багато. І ось тут багато що стає незрозумілим. Річ у тому, що будь-яких інших доказів сп'яніння водія Chevrolet, крім результатів експертизи, просто не існує. Стан можливого алкогольного сп'яніння не згадується в матеріалах ніде. У тому числі медиками, які констатували смерть на місці ДТП. Ні характерного запаху алкоголю, нічого, - заявив адвокат.

За словами Черняка, дані експертизи не вплинуть на притягнення до відповідальності 16-річного водія Infiniti Колі Харківського. Відповідно до автотехнічної експертизи, з моменту перетину автомобілем Infinity стоп-лінії перехрестя до моменту зіткнення з автомобілем Chevrolet пройшло 0,7 секунди.

Саме стільки часу було в Ігоря Носова, щоб встигнути відреагувати. А якщо точно – то часу не було взагалі. Як не було і найменших шансів. Бо найменший час для реакції водія у такій ситуації становить 1,2 секунди. Але швидкість Infinity не залишала жодних шансів ні Ігореві Носову, ні будь-кому, хто опинився б на його місці. А це означає, що наявність у крові загиблого алкоголю з правової точки зору не впливає, власне, ні на що, - сказав адвокат родини загиблого.

Черняк додав, що для доведення тверезості водія на момент ДТП, потрібно провести ексгумацію його тіла. Своєю чергою родичі не планують цього робити.

Нагадаємо, 26 жовтня 2021 року близько 20:40 в районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської в м. Харкові відбулося зіткнення автомобілів Chevrolet Aveo та Infiniti під керуванням 16-річного водія Миколи Харківського, який рухався на червоний сигнал світлофора. Внаслідок аварії водій автомобіля Chevrolet Aveo загинув на місці. Після ДТП 16-річного водія та трьох пасажирів Infiniti - двох 19-річних юнаків та 16-річну дівчину доставлено до лікарні. Перебуваючи в медичному закладі, підліток зателефонував у поліцію та повідомив, що його автомобіль нібито викрали.

28 жовтня суд ухвалив рішення відправити Миколу Харківського у СІЗО без права внесення застави.

Читайте також

1