ДТП за участі 16-річного "мажора" Миколи Харківського: справу направили до суду

Підліток влаштував смертельну аварію на автомобілі матері
ДТП за участі 16-річного "мажора" Миколи Харківського: справу направили до суду
Смертельна ДТП у Харкові Фото: gp.gov.ua
31 Грудня 2021, 14:02
читать на русском

Прокуратура у Харкові скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 16-річного водія Миколи Харківського, який на під час катання з друзями на авто його матері влаштував смертельну аварію.

Як повідомили у Генпрокуратурі, підлітка звинувачують за ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 383 КК України.

У відомстві кажуть, що під час розслідування встановлено, що на момент ДТП автомобіль матері підлітка Infiniti був у справному стані, у тому числі гальмівна та рульова системи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Харківській області.

Наразі триває слідство за фактами допуску батьками неповнолітнього до керування автомобілем та злісного невиконання обов’язків по догляду за дитиною (ст. 287, ст. 166 КК України). Також розслідується факт незаконного заволодіння транспортним засобом (ч.1, ч. 3 ст. 289 ККУ).

Нагадаємо, 26 жовтня 2021 року близько 20:40 в районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської в м. Харкові відбулося зіткнення автомобілів Chevrolet Aveo та Infiniti під керуванням 16-річного водія Миколи Харківського, який рухався на червоний сигнал світлофора. Внаслідок аварії водій автомобіля Chevrolet Aveo загинув на місці. Після ДТП 16-річного водія та трьох пасажирів Infiniti - двох 19-річних юнаків та 16-річну дівчину доставлено до лікарні. Перебуваючи в медичному закладі, підліток зателефонував у поліцію та повідомив, що його автомобіль нібито викрали.

28 жовтня суд ухвалив рішення відправити Миколу Харківського у СІЗО без права внесення застави.

Читайте також

1