Нові паркувальні зони затвердили у Києві: схема

Діють і нові тарифи на паркування
20 Липня, 07:12 3068

У Києві затверджено нові паркувальні зони, утворені на основі аналітики світового лідера у сфері GPS-статистики та розумної мобільності.

Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов у своєму Телеграм-каналі.

Визначення нових зон спирається на професійний аналіз даних від програмного продукту Tomtom Move O/D – найвідомішого у світі джерела статистики автомобільних поїздок у великих містах. Компанія "А+С Україна" на замовлення міської влади використала дані для розрахунку та обґрунтування зонування попиту на паркувальні місця, - розповів він.

Перша зона, яка охоплює центр Києва і має найвищий попит на паркування, розширилася з 66 паркувальних майданчиків на 1451 машиномісце до 224 паркмайданчиків на 4320 автомобілів. Також створено "острови" в районі "Караваєвих дач" та радіоринку, а також частини території у межах Деміївської площі.

Друга зона (прецентр), зменшилася з 247 паркмайданчиків на 4856 машиномісць до 123 майданчиків на 2847 автомобілів. При цьому вона розширилась географічно. "Острови" другої зони створені всередині третьої – біля ринків "Троєщина", "Лісовий" ("Юність"), авторинку, метро "Лісова" та музею "Пирогово".

Третя зона - спальні райони з найменшим трафіком.

Паркувальні зони Фото: КМДА

Нагадаємо, у новій версії застосунку "Київ Цифровий" удосконалили сервіси паркування та повернення евакуйованих автівок. Відтепер власники автівок можуть отримувати інформацію і тарифи з муніципальних, перехоплюючих і приватних паркінгів міста. Окрім того, для сервісу евакуації створили QR-код, щоб повернення автівок зі штрафмайданчиків проходило швидше - без друку заяви та додаткових документів.

Читайте також