У "Київ Цифровий" з'явились QR-коди для повернення евакуйованих автівок

Також у застосунку удосконалили сервіс паркування
У "Київ Цифровий" з'явились QR-коди для повернення евакуйованих автівок
Евакуатор, автомобіль (фото: УНІАН)
10 Квітня 2021, 05:22
читать на русском

У новій версії застосунку "Київ Цифровий" удосконалили сервіси паркування та повернення евакуйованих автівок.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Відтепер власники автівок можуть отримувати інформацію і тарифи з муніципальних, перехоплюючих і приватних паркінгів міста. Окрім того, для сервісу евакуації створили QR-код, щоб повернення автівок зі штрафмайданчиків проходило швидше й комфортніше – без друку заяви та додаткових документів.

QR-код для повернення евакуйованих автівок. У застосунку "Київ Цифровий" можна сплатити штраф у смартфоні та забрати автівку зі штрафмайданчика без черг. Відтепер водіям не треба навіть друкувати заяву на повернення авто.

Достатньо лише сплатити штраф у застосунку та дочекатися затвердження заяви. Після затвердження користувач отримує QR-код, який потрібно показати поліціянту на штрафмайданчику.

Після сканування QR-коду поліціянт побачить, чи була оплачена евакуація, а водій зможе забрати автівку, - йдеться у повідомленні.

Це має допомогти зменшити кількість заторів у місті та зробити паркувальний простір більш безпечним і комфортним. Нова версія застосунку "Київ Цифровий" вже доступна для безплатного завантаження на iOS та Android.

Читайте також

Мапа всіх паркмайданчиків. У застосунку "Київ Цифровий" додали приватні та перехоплюючі парковки та розташували їх на детальній мапі міста разом із муніципальними.

Дані про паркмайданчики завантажуються з інформаційно-аналітичної системи "Майно". Водії можуть знаходити парковки за номером або розташуванням, переглядати кількість паркомісць і тарифи, прокладати маршрути до парковок.

Для приватних парковок – сервіс надає інформацію про тарифи й способи оплати на парковці.

У застосунку "Київ Цифровий" доступна оплата погодинного паркування для відведених паркмайданчиків, що належать місту. Втім, від 5 квітня до завершення дії суворих обмежень власники авто на території Києва звільняються від оплати за паркування на майданчиках КП "Київтранспарксервіс".

Щоб оплачувати погодинне паркування у "Київ Цифровий", потрібно прив’язати Masterpass до застосунку або здійснити оплату з банківської картки, Apple Pay чи Google Pay.

Нагадаємо, що мобільний додаток Kyiv Smart City перестав працювати, однак електронний квиток перенесли в новий додаток "Київ Цифровий".

Читайте також наш матеріал: Чому перенесли впровадження е-квитка у Києві та що трапилось з Kyiv Smart City