Новий робочий тиждень долар і євро розпочнуть зі зростання: курс валют на 10 червня

Загалом же з 10 по 16 червня ситуація на валютному ринку буде відносно стабільною, нагадуючи періоди валютного спокою
Новий робочий тиждень долар і євро розпочнуть зі зростання: курс валют на 10 червня
Долар, валюта, гроші Фото: Karolina Grabowska з Pexels
8 Червня 2024, 06:22
читать на русском

Національний банк України знову підвищує офіційний курс долара. Це відбувається другий день поспіль після зниження початку тижня.

Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Офіційний курс на 10 червня 2024 року встановлено на рівні 40,2485 гривні за 1 долар (+0,0948 грн). Відповідно, долар знову наближається до історичних максимумів кінця травня - початку червня.

Офіційний курс євро на понеділок встановлено на позначці 43,8709 гривень за 1 євро (+0,2439 грн).

На міжбанківському валютному ринку курс піднявся до 40,27-40,29 грн/долар у купівлі та продажу відповідно. Це на 13 копійок вище порівняно із закриттям попередньої сесії.

На зростання офіційного курсу реагує ринок готівкової валюти. В українських обмінниках протягом дня долар у продажу зріс до позначки 40,76 гривні.

Тим часом начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий повідомив, що з 10 по 16 червня ситуація на валютному ринку буде відносно стабільною, нагадуючи періоди валютного спокою. Він прогнозує, що нові курсові коридори — 40-41 грн за долар і 43-46 грн за євро — можуть зберігатися до осені.

Лєсовий зазначив, що ринок адаптується до нових курсових показників, і девальваційні процеси дещо уповільняться. Він також підкреслив, що нові тарифи на електроенергію можуть спричинити зростання цін, що тисне на ринок. Однак, на його думку, Нацбанк готовий до таких викликів і вживатиме заходів для стабілізації ситуації на міжбанку, щоб уникнути різких коливань курсу.

Таким чином, експерт впевнений, що за умов активного регулювання з боку Нацбанку, валютний ринок залишатиметься стабільним і прогнозованим.

Читайте також