Окупанти розмістили заборонене озброєння на Донбасі

Російські окупаційні війська вчергове порушили Мінські домовленості
11 Грудня, 11:58

Окупанти на лінії розмежування на Донбасі  розмістили заборонене озброєння поблизу - дві артилерійські установки та гаубиці, що заборонено Мінськими домовленостями.

Про це повідомила українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), передає ООС.

Зазначається, що на території "ДНР/ЛНР" російські окупаційні війська вчергове порушили Мінські домовленості.

Поблизу населеного пункту Біле бойовики розташували озброєння, яке розміщене за лініями відведення, а саме – дві самохідні артилерійські установки (2С1 "Гвоздика", 122 мм) та дві гаубиці (Д-30, 122 мм).

Читайте також

Під час здійснення розвідувальних польотів поблизу населеного пункту Ясинувата, в п'яти випадках міні-БПЛА СММ ОБСЄ зазнали впливу перешкод сигналу GPS.

Українська сторона наголосила, що такі факти свідчать про грубі порушення домовленостей російсько-окупаційними бандформуваннями. Такі дії бойовиків  свідчать про повне ігнорування і небажання виконувати цих домовленостей.

Нагадаємо, що окупанти здійснили переозброєння танкових і мотострілецьких підрозділів 1 і 2 АК на новіші типи танків і бойових броньованих машин.

Раніше повідомлялось, СБУ затримала мешканця Донецької області під час спроби підриву підстанції розподілу електроенергії у районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі.