СБУ затримала чоловіка, який хотів підірвати територію ООС на Донбасі

Вибух мав дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію та залякати населення
СБУ затримала чоловіка, який хотів підірвати територію ООС на Донбасі
Затримання терориста на Донбасі Фото: СБУ
30 Листопада 2020, 14:51
читать на русском

Служба безпеки України затримала мешканця Донецької області під час спроби підриву підстанції розподілу електроенергії у районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що оперативники спецслужби встановили, що чоловік діяв на виконання завдання так званого "МДБ ДНР". Він вилучив із заздалегідь підготовленого схрону саморобний вибуховий пристрій, який планував закласти на об’єкті, привести у бойову готовність і здійснити терористичний акт.

Слідчі встановили, що за задумом кураторів, вибух мав дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в регіоні та залякати населення.

Читайте також

Оперативники СБУ затримали зловмисника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що Служба безпеки України виявила у Печерському районі Києва арсенал з великою кількістю зброї, боєприпасів та вибухівки у будівлі президії Національної академії аграрних наук.

Контррозвідка СБУ спіймала посадовців однієї із київських структур у сфері державного експортного контролю, які намагалися вивезти з України товари військового призначення.