Київських посадовців спіймали на вивезенні військових деталей з України

Деталі повинна була отримати одна з країн Близького Сходу
Київських посадовців спіймали на вивезенні військових деталей з України
СБУ (фото: Facebook)
19 Листопада 2020, 13:20
читать на русском

Контррозвідка Служби безпеки України спіймала посадовців однієї із київських структур у сфері державного експортного контролю, які намагалися вивезти з України товари військового призначення.

Про це повідомила пресслужба СБУ України.

Працівники СБУ задокументували та припинили протиправну діяльність київських державних посадовців, які планували вивезти з нашої країни товари військового призначення.

Читайте також

Зазначається, що оперативники спецслужби, зокрема, запобігли незаконному постачанню з України до однієї з країн Близького Сходу агрегатів, комплектувальних деталей та деталей для зенітно-ракетного комплексу "Оса-АК-М".

Для приховування військового призначення цих товарів відправником були вказані неправдиві відомості щодо їх кількісно-якісних характеристик. Також на продукцію не було надано необхідних дозвільних документів Державної служби експортного контролю України, - йдеться у повідомленні.

Наразі задокументовані контррозвідкою СБУ матеріали передано до органу досудового розслідування для прийняття процесуального рішення за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала двох киян, які обіцяли комерсанту вирішити бізнес-питання через нібито наявні у них зв’язки у керівництві Офісу Генпрокурора. Свої "послуги" вони оцінили у 500 тисяч доларів США.

1