У Києві в будівлі академії аграрних наук знайшли арсенал зброї й вибухівки

Зброю і боєприпаси знайшли під час обшуків у справах про корупцію
У Києві в будівлі академії аграрних наук знайшли арсенал зброї й вибухівки
Зброя (Фото: СБУ)
26 Листопада 2020, 20:39
читать на русском

Служба безпеки України виявила у Печерському районі Києва арсенал з великою кількістю зброї, боєприпасів та вибухівки у будівлі президії Національної академії аграрних наук.

Про це повідомила СБУ.

Співробітники СБУ проводили обшуки у 3-х областях України для отримання додаткових доказів за фактами заволодіння посадовцями майном Національної академії аграрних наук України.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили документацію та речові докази, які можуть підтверджувати легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом та отримання неправомірної вигоди керівництвом академії.

Крім того, в ході обшуків у центральному офісі Академії,  розташованому поблизу адмінбудівель органів центральної виконавчої влади, оперативники виявили у підвалі установи арсенал військових засобів ураження.  Правоохоронці ідентифікували та вилучили 4 РПГ, 2 автомати, майже 40 гранат РГД-5 та Ф-1, декілька пістолетів, 2 артснаряди  та велику кількість набоїв до автоматичної зброї.

Слідчо-оперативна група та експерти продовжують обшуки приміщень та вилучення військових засобів ураження.

Читайте також

Нагадаємо, що контррозвідка Служби безпеки України спіймала посадовців однієї із київських структур у сфері державного експортного контролю, які намагалися вивезти з України товари військового призначення.

1