Омбудсмен про збір коштів на лікування звільнених з полону азовців: їх забезпечує держава

Важливо
У держави є ресурси навіть для лікування бійців за кордоном
Важливо
28 Вересня, 20:20

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав українців не збирати кошти на лікування військовополонених, яких повернули з російського полону, оскільки їх забезпечує держава.

Про це він сказав під час брифінгу, повідомляє UkraineMediaCenter.

Лубінець зауважив, що Україна отримує безліч пропозицій щодо лікування та реабілітації бійців, в тому числі із-за кордону. І кошти на це виділено.

Ми підтримуємо всі ініціативи по збору коштів для наших захисників, але держава всім їх забезпечує. Бо виходить ситуація, коли спочатку запустили ініціативу, а потім виявляється, що насправді на це не треба окремі кошти, - сказав омбудсмен.

Лубінець наголосив, що у держави є ресурси також для лікування бійців за кордоном.

Нагадаємо, у ніч на 22 вересня Україна повернула з російського полону 215 людей, серед яких 124 офіцери. Більшість українців, що повернулися з полону, російська сторона погодилася обміняти на кума путіна нардепа Віктора Медведчука.

Серед звільнених: 108 бійців полку "Азов" та інших формувань Національної гвардії України, а також військовослужбовців Сухопутних і Військово-Морських сил, територіальної оборони ЗСУ, Державної прикордонної служби, Національної поліції, працівників СБУ, Держспецслужби транспорту, Державної митної служби.