Опубліковано тизер нової топової версії Chevrolet Corvette C8 (відео)

Новий Chevrolet Corvette ZR1 оснастять 5,5-літровим турбомотором потужністю понад 800 сил. Спорткар отримає величезне антикрило.
Опубліковано тизер нової топової версії Chevrolet Corvette C8 (відео)
Chevrolet Corvette ZR1
4 Червня 2024, 19:21
читать на русском

Лінійку Chevrolet Corvette C8 цього літа поповнить топова заряджена версія ZR1. Офіційний тизер нового спорткара опублікували на Youtube-каналі Chevrolet, також розкрито деякі подробиці нової моделі.

У короткому відео можна розгледіти задню частину авто з великим антикрилом, яке, скоріше за все, буде опцією. Раніше новий Chevrolet Corvette ZR1 бачили на тестах. Він був у камуфляжі, проте можна розгледіти агресивний обвіс авто.

ZR1 буде найпотужнішим та найшвидшим Chevrolet Corvette. Його обладнають 5,5-літровим V8 від Corvette Z06, але доповнять його двома турбінами. В Chevrolet поки розкрили лише його крутний момент – 969 Нм. А от потужність складе приблизно 800-850 сил. У парі з турбомотором працюватиме 8-ступінчастий робот із двома зчепленнями.

Новий Chevrolet Corvette ZR1 зможе розганятися до 100 км/год приблизно за 2,5 с та розвивати швидкість понад 320 км/год. Крім того, це буде найшвидший Corvette на Нюрбургрингу. Ціна авто перевищить 100 000 доларів, проте воно буде значно дешевшим за екзотичні суперкари з аналогічними характеристиками.

Нагадаємо, на початку квітня 2024 року у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, який передбачає створення механізму компенсацій для власників автівок, які було пошкоджено чи знищено внаслідок збройної агресії Росії. Працюватиме він приблизно так само, як програма "єВідновлення" - власник матиме підтвердити пошкодження фото- чи відеоматеріалами. Проєкт має перспективи, оскільки був поданий цілою низкою депутатів від "Слуги народу".

Читайте також

1