Орендаря харківського будинку для літніх людей заарештували на 60 діб

Важливо
Підозрюваний перебуватиме під вартою до 21 березня
Важливо
23 Січня, 15:12 214

Суд обрав запобіжний захід орендарю згорілого в Харкові будинку для літніх людей "Золотий час" В’ячеславу Кравченку. Його взяли  під варту на 60 діб без права внесення застави.

Відповідне рішення ухвалила суддя Київського районного суду Харкова у суботу, 23 січня.

Згідно з рішенням, підозрюваний перебуватиме під вартою до 21 березня. Клопотання адвокатів про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді застави відхилили.

Застосувати щодо Кравченка В'ячеслава запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в слідчому ізоляторі строком на 60 днів до 21 березня 2021 включно без визначення застави, - повідомила суддя.

Читайте також

Прокурор наголосив, що саме підозрюваний "є організатором, співорганізатором і тим, хто забезпечував функціонування закладу", і відповідно "мав повну інформацію про те, що відбувалося в закладі".

Сам підозрюваний відмовився говорити, пославшись на пригнічений, шоковий стан.

Нагадаємо, що 21 січня о 15.03 у Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, на другому поверсі виникла пожежа. Внаслідок цього 15 людей загинули, ще п‘ять людей госпіталізували.

Причиною масштабної пожежі стало необережне поводження з електронагрівальними приладами.

Читайте більше у нашому матеріалі: "15 жертв пожежі у Харкові: хто відповість за страшну смерть літніх людей та що відомо".