Печерський суд зобов`язав ДБР відкрити справу проти Зеленського

Важливо
Справа стосуватиметься загибелі розвідника Ярослава Журавля під Зайцевим у липні цього року
Важливо
22 Грудня, 15:34 7567

Печерський районний суд Києва зобов`язав ДБР відкрити провадження про дії президента Зеленського, у результаті яких загиблого у липні під Зайцевим розвідника Ярослава Журавля не вдалося врятувати.

Про це на сторінці у Facebook повідомив волонтер Гліб Бабич.

Перша маленька перемога у справі Ярослава Журавля. Печерський суд задовольнив скаргу батька убитого розвідника Сергія Журавля на ДБР, яке відмовилося порушувати справу щодо розслідування діяльності і бездіяльності президента Зеленського, які сприяли загибелі морпіха, - повідомив Бабіч.

За рішенням суду ДБР має внести заяву до Єдиного реєстру і розпочати слідчі дії.

Читайте також

Нагадаємо, 13 липня Штаб ООС повідомив, що біля населеного пункту Зайцеве в районі Горлівки під час виконання бойового завдання український військовий підірвався на вибухівці і загинув. Для евакуації тіла на місце вирушили троє інших військових. Однак по ним бойовики відкрили вогонь на ураження. В результаті військовий медик загинув, один військовослужбовець був поранений, ще один отримав контузію. Пораненим бійцем і був Ярослав Журавель. Опісля обстрілу поранений він залишився на полі бою без допомоги. Три дні поспіль росіяни не давали проводити пошукову операцію. Спочатку його бачили із дрона української розвідки, однак вже приблизно 16 липня стало зрозуміло, що сержант загинув від поранень. 21 липня тіло сержанта було передано на контрольовану урядом України територію.