Арестович "трохи переплутав" та повідомив, що український військовий помер від алкогольної інтоксикації

Речник української делегації в ТКГ стверджує, що випадково оприлюднив повідомлення окупантів
Арестович "трохи переплутав" та повідомив, що український військовий помер від алкогольної інтоксикації
Олексій Арестович (фото: УНІАН)
18 Грудня 2020, 14:01
читать на русском

Речник української делегації в ТКГ щодо Донбасу Олексій Арестович вибачився перед українським суспільством та ЗМІ за те, що назвав причиною смерті українського військовослужбовця алкогольне чи наркотичне сп'яніння, що було версією окупанта та не відповідало дійсності.

Про це йдеться на сторінці української делегації в ТКГ

Вчора, 17 грудня на сторінці Делегації було оприлюднено повідомлення про повернення українській стороні тіла одного з наших військовослужбовців, який за невідомих поки обставин опинився на тимчасово непідконтрольній уряду України території та загинув там.

Сьогодні, завдяки відповідним діям Гуманітарної підгрупи в ТКГ, українській стороні було повернуто тіло військовослужбовця однієї з механізованих бригад ЗСУ, який, за попередніми даними, 14.12.20, перебуваючи у стані сп’яніння, здійснив самовільний перехід на бік противника (без зброї), та помер від алкогольної або наркотичної інтоксикації, - було написано у повідомленні.

Сьогодні, 18 грудня, Арестович заявив, що наведене вище повідомлення сталося через технічну помилку, за яку він несе особисту відповідальність, бо переплутав версію представників російської сторони.

Дане повідомлення стало технічною помилкою, відповідальність за яку несу я особисто (!) (переплутав версію представників російської сторони, яку обговорювали у внутрішньому листуванні, та повідомлення для ЗМІ) і фактично оприлюднив версію окупантів, - виправдовувався речник ТКГ.

Читайте також

Сьогодні ж на офіційній сторінці ТКГ з`явилося виправлене повідомлення, яке виглядає наступним чином:

Сьогодні, завдяки відповідним діям Гуманітарної підгрупи в ТКГ, українській стороні було повернуто тіло військовослужбовця однієї з механізованих бригад ЗСУ, який, 14.12.20, за невстановленими обставинами потрапив на тимчасово не підконтрольну територію.

Причини його смерті встановить слідство.

Дякуємо міжнародним посередникам та групі "Евакуація 200" за допомогу у поверненні тіла нашого військовослужбовця.

Українська делегація висловлює щирі співчуття рідним та близьким померлого.

Наприкінці допису Арестович ще раз вибачився перед "шановними ЗМІ і українським суспільством".

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань викрило лікарку військового госпіталю за вимагання хабаря в учасника ООС за підтвердження групи інвалідності.

Слідчі викрили, задокументували та припинили протиправну діяльність військової лікарки Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь", яка запровадила механізм із вимагання неправомірної вигоди від військовослужбовців ЗСУ, зокрема учасників АТО та ООС, за сприяння в отриманні медичної документації для подальшого підтвердження групи інвалідності, отриманої внаслідок поранень та контузій під час бойових дій.

1