Лікарка вимагала 180 тис. грн від АТОвця за групу інвалідності

У військовому госпіталі медик запровадила цілий механізм із вимагання хабарів
Лікарка вимагала 180 тис. грн від АТОвця за групу інвалідності
Фото: dbr.gov.ua
17 Грудня 2020, 13:53
читать на русском

Державне бюро розслідувань викрило лікарку військового госпіталю за вимагання хабаря в учасника ООС за підтвердження групи інвалідності.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Слідчі викрили, задокументували та припинили протиправну діяльність військової лікарки Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь", яка запровадила механізм із вимагання неправомірної вигоди від військовослужбовців ЗСУ, зокрема учасників АТО та ООС, за сприяння в отриманні медичної документації для подальшого підтвердження групи інвалідності, отриманої внаслідок поранень та контузій під час бойових дій.

Читайте також

Правоохоронці задокументували факт вимагання лікарки від учасника ООС 180 тисяч грн, а також одержанні частини хабаря.

Медику повідомили про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Слідчі перевіряють причетність працівників госпіталю та військово-лікарської комісії до вчинення вказаного злочину, зокрема й щодо систематичності вимагання неправомірної вигоди від поранених та контужених бійців АТО та ООС.

Якщо винна буде доведена, то підозрюваним передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у Міністерстві оборони України пообіцяли притягнути до відповідальності посадовців, які причетні до скандалу, пов'язаного зі зловживаннями під час перевезення тіл загиблих українських військових із Донбасу.

1