У ЗСУ наживалися на похованнях воїнів із Донбасу

Міноборони обіцяє покарати винних
Важливо
У ЗСУ наживалися на похованнях воїнів із Донбасу
Міністерство оборони України Фото: сторінка Міноборони у Фейсбук
16 Грудня 2020, 15:11
читать на русском

У Міністерстві оборони України пообіцяли притягнути до відповідальності посадовців, які причетні до скандалу, пов'язаного зі зловживаннями під час перевезення тіл загиблих українських військових із Донбасу.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони у Facebook.

Нагадаємо, тележурналістка Яніна Соколова повідомила, що деякі чиновники управління ЦВС Генштабу ЗСУ заробляють на перевезенні тіл загиблих українських військових із Донбасу.

За дорученням міністра, Управління з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства оборони України провело попередню перевірку відомостей щодо можливих зловживань під час перевезення тіл загиблих українських захисників, оприлюднених у програмі Yanina Sokolova, - зазначають у Міноборони.

За інформацією відомства, наразі встановлено, зокрема, що "дії певних посадових осіб мають ознаки приватного інтересу при проведенні процедур публічних закупівель".

Після аудиту Управління цивільно-військового співробітництва Генерального Штабу Збройних Сил України та військових частин щодо використання коштів за відповідною бюджетною програмою та завершення службового розслідування вирішуватиметься питання юридичної відповідальності причетних посадових осіб, - кажуть в Міноборони.

Читайте також

Третього грудня телеведуча Яніна Соколова у черговому випуску програми "Соромно!" повідомила, що "чиновники управління ЦВС Генштабу ЗСУ заробляють на перевезенні вантажу-200 з Донбасу".

За її інформацією, один з офіцерів ЗСУ надіслав документи, що засвідчили, як ФОП, зареєстрований на Ткачука І.І. з місцем реєстрації - гуртожиток, здійснює надання ритуальних послуг за завищеними цінами.

Такі послуги надавалися десятки разів одним і тим сами ФОПом, де, для прикладу, перевезення тіла військового з Донбасу до дому у три рази перевищувало реальну вартість. За словами командира військової частини, працює це так: їм дзвонять з вищого командування Генштабу і пропонують укласти угоду на ритуальні послуги саме з цим ФОП, - розповіла журналістка.

За її інформацією, при цьому було названо прізвище полковника Бондаря, що є представником управління ЦВС Генштабу Збройних Сил.

1