Колишнього заступника міноборони підозрюють у закупівлі неякісних бронежилетів

В рамках кримінальної справи повідомили про підозру ще восьми особам
Колишнього заступника міноборони підозрюють у закупівлі неякісних бронежилетів
Бронежилети (фото: Радіо Свобода)
20 Жовтня 2020, 19:15
читать на русском

Офіс генпрокурора України повідомив про підозру колишньому заступнику глави Міністерства оборони України у справі про закупівлю неякісних бронежилетів на 42 млн грн збитків. Його підозрюють у бездіяльності за попередньою змовою, що спричинила тяжкі наслідки.

Про це пише пресслужба Офісу генпрокурора.

Працівники Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України з квітня по червень 2019 року здійснили закупівлю та прийом індивідуального обмундирування – 11 тисяч бронежилетів, які за своїми властивостями не спроможні захистити військовослужбовців від уражень вогнепальною зброєю.

Через бездіяльність колишнього чиновника, який нічого не зробив, аби не купувати бронежилети, державі було завдано збитків у розмірі 42 млн грн, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Зазначається, що в рамках кримінальної справи повідомили про підозру восьми особам, — з них шість на момент скоєння злочину обіймали керівні посади в Міноборони.

Нагадаємо, що у листопаді минулого року Державне бюро розслідувань повідомило про підозру п’яти топчиновникам Міноборони. Тоді в ДБР заявили, що вони причетні до закупівель 20 тисяч бронежилетів вартістю 176 млн грн, 7 тисяч з яких виявилися "бракованими".

1