Директора Чорноморського морського порту затримали на хабарі у чверть мільйона доларів

Керівник вимагав кошти за підпис плану санації компанії-банкрута
Директора Чорноморського морського порту затримали на хабарі у чверть мільйона доларів
Хабар (Фото: НАБУ)
10 Грудня 2020, 19:18
читать на русском

Детективи Національного антикорупційного бюро викрили на вимаганні та отриманні 250 тисяч доларів хабаря керівника ДП "Морський торговельний порт "Чорноморськ" та особу-посередника.

Про це повідомили у НАБУ.

Слідство встановило, що керівник порту вимагав кошти за погодження плану санації збанкрутілої приватної компанії, у комітеті кредиторів якої порт мав більшість голосів. Ця компанія вела перемовини з приватними інвесторами. Однак їхнє залучення потребувало погодження комітету кредиторів. Тож коли керівник порту відчув серйозність намірів одного з інвесторів, зажадав від нього плату за "лояльність".

Посередником в оборудці був інший кредитор приватної компанії, який отримав гроші для подальшої передачі хабаря директору порту "Чорноморськ".

Цих двох осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

Читайте також

Нагадаємо, 9 грудня президент Національної академії аграрних наук України отримав хабаря у вигляді елітного позашляховика. Як зазначають правоохоронці, очільник вишу отримав у "винагороду" елітний позашляховик за включення особи до списку претендентів на заміщення вакансій академіків.

8 грудня 2020 року НАБУ та САП викрили колишнього посадовця АТ "Миколаївобленерго", який пропонував голові Фонду держмайна Дмитру Сенниченку 100 тисяч доларів за працевлаштування на посаду керівника цього ж підприємства.