Здав хабарника втретє: голові ФДМУ на день народження принесли 100 тисяч доларів за посаду

Голову Фонду держмайна Сенниченка намагалися підкупити третій раз
Здав хабарника втретє: голові ФДМУ на день народження принесли 100 тисяч доларів за посаду
Хабар (Фото: НАБУ)
8 Грудня 2020, 18:08
читать на русском

8 грудня 2020 року НАБУ та САП викрили колишнього посадовця АТ "Миколаївобленерго", який пропонував голові Фонду держмайна Дмитру Сенниченку 100 тисяч доларів за працевлаштування на посаду керівника цього ж підприємства.

Про це повідомило НАБУ.

Третій хабар став "подарунком" Сенниченку до дня народження. Сьогодні, 8 грудня, йому виповнилося 47 років.

Затриманий експосадовець запропонував керівнику ФДМУ 100 тисяч доларів за призначення на посаду голови правління АТ "Миколаївобленерго", яке перебуває у віданні держави. Гроші він планував передати двома частинами: по 50 тисяч доларів до та після призначення.

Крім того, аби Сенниченко швидше пристав на пропозицію, експосадовець пообіцяв йому після призначення щомісячно приносити по 200 тисяч доларів як частину "тіньового" прибутку, отриманого на посаді.

Колишнього посадовця викрито під час надання першої частини неправомірної вигоди та затримано у порядку ст. 208 КПК України. Незабаром йому повідомлять про підозру.

Досудове розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у вересні  2020 року за заявою голови ФДМУ.

Зазначимо, що це вже третя зафіксована спроба підкупу голови ФДМУ. Двох попередніх Сенниченко теж сам "здав" правоохоронцям. Розслідування за попередніми двома спробами надання неправомірної вигоди завершені.

Читайте також

Нагадаємо, 3 грудня Служба безпеки України викрила начальника одного з митних постів Київської митниці на систематичному вимаганні хабарів з експортерів. Посадовець організував корупційну схему, за якою за різну грошову винагороду він гарантував комерсантам не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення вантажів. У випадку відмови чиновник погрожував затягувати процеси митного оформлення, а також обіцяв безпідставно підвищувати рівень митної вартості.