Заступника голови Закарпатської облради затримали на хабарі у понад півмільйона

Гроші заступник голови облради вимагав за зведення об`єктів президентського "Великого будівництва"
Заступника голови Закарпатської облради затримали на хабарі у понад півмільйона
Заступника голови закарпатської облради затримали на хабарі (Фото: СБУ)
3 Листопада 2020, 19:24
читать на русском

У Закарпатській області Служба безпеки України викрила схему вимагання посадовцями грошей з підрядників за безперешкодне зведення об’єктів проєкту "Велике будівництво" на території регіону.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За попередніми даними, заступник голови облради і один з керівників обласного управління Державної архітектурно-будівельної інспекції налагодили механізм одержання хабарів з підприємців.

Задокументовано, що посадовці вимагали гроші з представника комерційної структури, яка перемогла у тендері на зведення в одному із селищ культурного центру у межах проєкту "Велике будівництво". За понад півмільйона гривень фігуранти «гарантували» підряднику не створювати штучних перешкод під час проведення відповідних ремонтно-будівельних робіт.

Читайте також

Правоохоронці затримали обох високопосадовців в обласному центрі після передачі всієї суми хабара.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру і обрання судом мір запобіжних заходів, тривають слідчі дії.

Нагадаємо, 30 жовтня керівник Головного управління протидії економічним правопорушенням ДФС України попався на хабарі у $200 тисяч за повернення вилучених під час обшуку документів та закриття кримінального провадження проти керівника однієї з фармацевтичних компаній.

Раніше правоохоронці затримали слідчого Бучанського відділу поліції Ірпінського відділку Нацполіції у Київській області за фактом вимагання від громадянина, підозрюваного у крадіжці, 4 тисяч доларів за незвернення до суду з клопотанням про взяття під варту.