Єрмак назвав головного борця із корупцією в Україні

Голова ОП упевнений, що Україна ніколи не повернеться до традиційних олігархічних практик
Єрмак назвав головного борця із корупцією в Україні
Андрій Єрмак
3 Листопада 2020, 12:42
читать на русском

Голова Офісу президента Андрій Єрмак виключив можливість часткового або повного скасування законів, які зобов'язують чиновників декларувати свої доходи. Про це політик написав на своїй сторінці у Facebook.

Безумовно, зараз маємо класичну політичну кризу, яка спровокована цілим рядом рішень Конституційного суду і ситуативним антипрезидентським союзом відомих політичних груп. Так, ситуація складна і вимагає жорстких і командних рішень. Втім, подібні кризи - основа всіх сучасних демократій. Вони дозволяють долати внутрішні конфлікти і вирішувати суспільні протиріччя,  - заявив Єрмак (досьє).

Читайте також

За його словами, сьогодні президент зайняв вкрай виразну і сильну позицію. І у черговий раз довів, що "саме він є головним борцем із корупцією в Україні".

Неочевидним позитивним наслідком кризи є те, що навколо захисту антикорупційної системи наразі об’єдналися усі її ланки, всі антикорупційні органи. Ніяких відкатів до вчорашнього дня і непрозорих домовленостей на вищому рівні не може бути. Ніяких часткових або повних відмін тих чи інших базових законів, які змушують чиновників декларувати свої доходи. Це принципово, - наголосив Єрмак.

За його словами, Україна ніколи більше не повернеться до традиційних олігархічних практик.

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Детальніше про ситуацію з рішенням КСУ читайте в матеріалі "Парламент UA": КСУ проти всіх: що тепер буде з е-декларуванням.

1