На КСУ вплинули ззовні: Єрмак виправдався перед послами G7

Глава ОПУ запевнив іноземних дипломатів, що державі вдалося забезпечити безперебійну діяльність реєстрів НАЗК
На КСУ вплинули ззовні: Єрмак виправдався перед послами G7
Фото: Офіс президента

Глава Офісу президента Андрій Єрмак зустрівся з послами держав-учасниць “Великої сімки”, де запевнив, що останні події в Конституційному суді України сталися після зовнішнього втручання.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Водночас хто саме впливав на дії суддів, Єрмак не уточнив.

Читайте також

Він висловив переконання, що вихід із ситуації буде знайдений, водночас закликав представників G7 стежити за роботою Антикорупційної ради, яка має зібратися найближчим часом, і реакцією представників всіх політичних сил, “щоб мати реальну картину”.

Глава ОПУ запевнив іноземних дипломатів, що державі вдалося забезпечити безперебійну діяльність реєстрів НАЗК і що всі антикорупційні органи України продовжують працювати.

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Детальніше про ситуацію з рішенням КСУ читайте в матеріалі "Парламент UA": КСУ проти всіх: що тепер буде з е-декларуванням.

1