ЗМІ: скасовано кримінальну відповідальність за недостовірне декларування

Відповідне рішення ухвалила Велика палата Конституційного суду України
Головне
ЗМІ: скасовано кримінальну відповідальність за недостовірне декларування
Конституційний суд
27 Жовтня 2020, 19:46
читать на русском

Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за недостовірне декларування.

Про це сьогодні повідомила низка ЗМІ, посилаючись на відповідне рішення КСУ.

Зокрема, про це написали такі видання як "Інтерфакс-Україна", "Укрінформ", "РБК-Україна".

Інформаційні агенції повідомляють, що Конституційний Суд України ухвалив рішення за конституційним поданням депутатів щодо відповідності Основному закону низки положень антикорупційного законодавства та визнав неконституційними окремі його положення. Велика палата суду винесла рішення про неконституційність ст. 366-1 Кримінального кодексу.

Читайте також

У той же час колишній народний депутат, член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко на своїй сторінці у Facebook підтвердив це рішення КСУ.

Він стверджує, що Конституційний Суд України ухвалив рішення за поданням депутатів із фракцій "Опозиційна платформа - За життя" та "За майбутнє" і скасував антикорупційну реформу.

Проект був розданий вранці і проголосований. Такого не було навіть при Януковичі. Проти виступили лише четверо суддів: Лемак, Первомайський, Колесник і Головатий, - написав Лещенко.

На сайті КСУ розміщене повідомлення, що провадження дійсно розглянули 27 жовтня.

Читайте також

Подання 47 народних депутатів України стосується відповідності Конституції України окремих положень законів України "Про запобігання корупції", "Про прокуратуру", "Про Національне антикорупційне бюро України", "Про Державне бюро розслідувань", "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів", Кримінального кодексу України Цивільного процесуального кодексу України, - повідомляють у суді.

Також повідомляється, що рішення ухвалили, але його повний текст оприлюднять згодом.

Рішення набирає законної сили з моменту його ухвалення, - зазначають у суді.

1