КСУ розгляне конституційність закону про Вищий антикорупційний суд

Судді перевірятимуть на відповідність Основному закону норму, яка “визначає засади організації та діяльності Вищого антикорупційного суду, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їх діяльності”
КСУ розгляне конституційність закону про Вищий антикорупційний суд
Вищий антикорупційних суд

У Конституційному суді України у вівторок, 6 жовтня, відбудеться розгляд справи щодо конституційності закону "про Вищий антикорупційний суд".

Про це повідомила пресслужба КСУ.

Повідомляється, що суддя-доповідач у справі – Володимир Мойсик.

Велика палата Конституційного суду України на відкритій частині пленарного засідання у формі усного провадження розгляне справу за конституційним поданням 49 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України “Про Вищий антикорупційний суд" від 7 червня 2018 року № 2447–VIII зі змінами, – йдеться в повідомленні.

Судді перевірятимуть на відповідність Основному закону норму, яка “визначає засади організації та діяльності Вищого антикорупційного суду, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їх діяльності”.

Автори клопотання вважають, що оспорюваний закон не відповідає Конституції України, а його правозастосування призводить до порушення гарантованих Конституцією України засад функціонування судоустрою в Україні та звуження прав суддів щодо їх незалежності та недоторканості, – йдеться в повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, Конституційний суд України 16 вересня розглянув справу за поданням 50 народних депутатів та визнав неконституційними окремі положення закону "про Національне антикорупційне бюро України".

1