Для бізнесу в Україні впроваджується нова форма декларації на митниці

Нова електронна форма Загальної декларації прибуття діятиме на митниці
Для бізнесу в Україні впроваджується нова форма декларації на митниці
Електронні декларації Фото: Парламент.UA
16 Жовтня 2020, 07:19
читать на русском

З 7 листопада 2020 року в Україні впроваджується нова електронна форма Загальної декларації прибуття на митниці.

Про це повідомляє пресслужба Європейської Бізнес Асоціації.

Це є абсолютно новою формою документу, котру компанії перевізники мають заповнювати до перетину кордону України, та яка продовжить гармонізацію українського митного законодавства до норм та вимог ЄС, - зазначають у ЄБА.

✍З 7 листопада 2020 року в Україні впроваджується нова електронна форма Загальної декларації прибуття на митниці....

Gepostet von European Business Association am Dienstag, 13. Oktober 2020

Згідно з повідомленням, дана ситуація викликає занепокоєння у бізнесу, адже, на даний момент відсутні нормативно-правові акти, які б чітко регулювали всі процеси такого нововведення для бізнесу.

Так, наразі не затверджено зміст самої декларації – проєкт знаходиться на сайті Мінфіну, та досі не затверджений Кабінетом Міністрів України порядок її подання. При цьому, Митним кодексом передбачена відповідальність за порушення – не подання такої декларації, - наголосили у ЄБА.

Читайте також

Також залишається зовсім не врегульованою процедура подачі таких документів іноземними перевізниками чи їх представниками, адже в проєкті документу мова йде лише про українську форму такої декларації (без англомовної версії). Крім того, не охоплено такі напрямки ввезення вантажів, як авіа, морський та залізничний, не погоджено формат даних з морськими перевізниками або їх агентами, - зазначають в Асоціації.

Європейська Бізнес Асоціація закликає Мінфін та Державну митну службу звернути увагу на недостатню підготовку до впровадження декларації.

1