СБУ спіймала керівника посту Київської митниці на корупції

Посадовець обіцяв за винагороду не створювати проблем експортерам
СБУ спіймала керівника посту Київської митниці на корупції
Фото: СБУ
3 Грудня 2020, 13:37
читать на русском

Служба безпеки України викрила начальника одного з митних постів Київської митниці на систематичному вимаганні хабарів з експортерів.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Посадовець організував корупційну схему, за якою за різну грошову винагороду він гарантував комерсантам не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення вантажів. У випадку відмови чиновник погрожував затягувати процеси митного оформлення, а також обіцяв безпідставно підвищувати рівень митної вартості.

Читайте також

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисник діяв у змові з посадовцями підрозділу митно-тарифного регулювання Київської митниці.

Правоохоронці затримали начальника посту згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання хабаря за "розв'язання питання" щодо розмитнення промислового обладнання, яке ввозилось одним із постачальників.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Слідство також перевіряє можливу причетність посадовця до інших корупційних схем, пов'язаних з київською митницею.

Нагадаємо, що у міжнародному аеропорту "Бориспіль" затримали двох українок, які намагалися ввезти в Україну діаманти з приховуванням від митного контролю.

1