У Борисполі затримали двох українок з діамантами на 17 мільйонів

Дві українки намагалися провезти в особистих речах 38 пакетів з діамантами
У Борисполі затримали двох українок з діамантами на 17 мільйонів
Контрабанда діамантів (Фото: СБУ)
2 Грудня 2020, 18:13
читать на русском

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" затримали двох українок, які намагалися ввезти в Україну діаманти з приховуванням від митного контролю.

Про це повідомило СБУ.

Оперативники отримали інформацію, що коштовності планують ввезти дві українки, які повертались додому з однієї країн Близького Сходу.

Правоохоронці знайшли 38 пакетів з діамантами вагою понад 50 грамів в особистих речах жінок. Орієнтовна вартість коштовностей -17 млн грн.

Складено протокол про порушення митних правил, діаманти вилучено.

Читайте також

Нагадаємо, днями в аеропорту "Бориспіль" затримали українців, які намагалися провезти в країну діаманти на 15 млн гривень у спідній білизні. Двоє громадян України, зокрема 50-річний чоловік та 43-річна жінка, намагалися завести в Україну зі Стамбулу дорогоцінні мінерали. Правоохоронці знайшли 40 г діамантів різної гранки та форми, які горе-туристи завбачливо розфасували у шість пакетиків.

Раніше повідомлялось, що українець намагався вивезти до Польщі колекцію монет та банкнот, які можуть становити історичну цінність.

Також колишнього депутата Одеської міської ради, ексрегіонала Олега Маркова Хорошевський суд Москви арештував на два місяці за незаконне переміщення через кордон РФ культурних цінностей у великих розмірах. Його підозрюють у збуті золотих виробів періоду Залізного віку.

1