У Бельгії у контрабандистів вилучили найбільшу в світі партію кокаїну

Знахідка важить 11,5 тонн
У Бельгії у контрабандистів вилучили найбільшу в світі партію кокаїну
Кокаїн (фото з відкритих джерел)
7 Листопада 2020, 00:00
читать на русском

У бельгійському порту Антверпен знайшли рекордну партію кокаїну – 11,5 тонн. Це найбільша кількість наркотиків, яку знаходили правоохоронці в усьому світі.

Про це повідомляє The Brussels Times.

Партія кокаїну припливла на судні із Гаяни та була затримана після прибуття в порт Антверпена. У поліції зазначають, що вартість знахідки на чорному ринку перевищує 900 млн євро.

Наркотики належали організованому злочинному угрупованню, яке очолював 77-річний ветеран поліції, колишній начальник відділку боротьби з наркотиками. Він давав злочинцям детальні інструкції, як оминати поліцейські бар’єри під час доставки наркотиків до Європи.

Під час операції силовиків були затримані 20 осіб, серед них троє співробітників поліції, співробітник порту та юрист.

Читайте також

Нагадаємо, вчора у Києві  правоохоронці затримали учасників злочинної групи, які організували роботу потужної нарколабораторії з виготовлення метадону та збували його на території України та країн близького зарубіжжя. Лабораторію керувала громадянка Росії. Щомісячно у лабораторії можна було виготовити до 800 тисяч доз метадону.

29 жовтня в Одеському морському порту "Південний" правоохоронці знайшли партію наркотиків вартістю понад 10 млн доларів, яка була захована у контейнері з бананами.

1