В Донецькій області двоє чиновників облспоживспілки вимагали мільйонні хабарі

На двох корупціонери "просили" понад 2,5 мільйона гривень
В Донецькій області двоє чиновників облспоживспілки вимагали мільйонні хабарі
Хабар (Фото: СБУ)
6 Листопада 2020, 14:11
читать на русском

Служба безпеки України викрила двох високопосадовців Маріупольської міжрайонної установи облспоживспілки та Донецької обласної спілки споживчих товарів на одержанні великої суми хабара.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За попередніми даними, посадовці вимагали понад 2,5 млн грн від представника місцевої комерційної структури у сфері нерухомості. За цю суму фігуранти обіцяли підприємцю надати право на придбання за заниженою вартістю складських приміщень, які перебувають на балансі однієї з установ споживчої кооперації.

Правоохоронці затримали обох посадовців відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у Маріуполі під час передачі всієї суми хабара.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру і обрання судом мір запобіжних заходів.

У межах кримінального провадження тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення.

Читайте також

Нагадаємо, у Києві шахрайка торгувала посадами в Міноборони. За $60 тисяч вона запропонувала очолити центральний орган управління відомства колишньому директору одного з державних підприємств. "Вирішити питання" жінка обіцяла через спільників  у Міноборони та Мінюсті.

3 листопада заступника голови Закарпатської облради  і одного з керівників обласного управління Державної архітектурно-будівельної інспекції затримали на хабарі у понад півмільйона гривень. Вони вимагали гроші за зведення об`єктів президентського "Великого будівництва".

1