На Чернігівщині голову РДА затримали на хабарі

Чиновник вимагав гроші за зміну цільового призначення землі
На Чернігівщині голову РДА затримали на хабарі
Голову Чернігівської РДА затримали на хабарі (Фото: СБУ)
4 Листопада 2020, 19:14
читать на русском

Служба безпеки України затримала на хабарі голову Чернігівської районної державної адміністрації Сергія Журмана.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Встановлено, що посадовець, який також є депутатом Чернігівської обласної ради, вимагав $10 тисяч у місцевого мешканця за видачу розпорядження на розробку детального плану території та погодження зміни цільового призначення земельних ділянок площею 6 га у Чернігівській області.

Правоохоронці затримали голову райдержадміністрації, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, під час отримання всієї суми неправомірної вигоди.

Наразі відбуваються обшуки за місцем роботи та проживання фігуранта.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення інших можливих фактів корупції затриманого.

Читайте також

Як повідомила голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко, подання на звільнення Сергія Журмана із займаної посади вже направлене до Офісу президента.

Нагадаємо, учора, 4 листопада заступника голови Закарпатської облради  і одного з керівників обласного управління Державної архітектурно-будівельної інспекції затримали на хабарі у понад півмільйона гривень. Вони вимагали гроші за зведення об`єктів президентського "Великого будівництва".