Президент Національної академії аграрних наук отримав хабаря позашляховиком

Ярославу Гадзалу повідомлено про підозру в отриманні хабаря
Президент Національної академії аграрних наук отримав хабаря позашляховиком
Керівнику НААН оголошено про підозру Фото: МВС України
10 Грудня 2020, 12:49
читать на русском

Президент Національної академії аграрних наук України отримав хабаря у вигляді елітного позашляховика, як повідомляє пресслужба МВС України, йому повідомлено про підозру у скоєному злочині.

Як зазначають правоохоронці, очільник вишу отримав у "винагороду" елітний позашляховик за включення особи до списку претендентів на заміщення вакансій академіків.

Слідчі встановили, що посадовець сприяв зарахуванню особи до списку претендентів на заміщення вакансій академіків і подальшій передачі відповідних матеріалів на розгляд Президії НААН. За свою допомогу фігурант отримав "подяку" - елітний позашляховик, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Силовики вже повідомили президенту НААН про підозру у вчиненні правопорушення, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України викрили керівників Національної академії аграрних наук України та структурних підрозділів, які налагодили схему розкрадання та привласнення майна академії. Тоді під час обшуків у приміщенні НААН поліціянти вилучили арсенал зброї.