Петро Порошенко збагатився на 230 мільйонів гривень за місяць - ЗМІ

Порошенко отримав ці кошти як відсотки, дивіденди та повернення вартості від придбання цінних паперів
Петро Порошенко збагатився на 230 мільйонів гривень за місяць - ЗМІ
Петро Порошенко (скріншот відео)
7 Червня 2024, 16:42
читать на русском

Лідер фракції "Європейська солідарність" Петро Порошенко у травні 2024 року збільшив свої статки на понад 227 мільйонів гривень.

Ця інформація була опублікована в Єдиному державному реєстрі декларацій на порталі Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), повідомляє УНІАН.

Згідно з поданими до НАЗК деклараціями про зміну майнового стану, Порошенко отримав ці кошти як відсотки, дивіденди та повернення вартості від придбання цінних паперів.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Порошенко інвестував 156 мільйонів гривень, зібраних українцями для його фонду на підтримку ЗСУ, в облігації через свій банк, заробивши на цьому 50 мільйонів гривень неоподаткованого прибутку.

Аналітичний звіт YouControl свідчить, що депутати від партії "Європейська солідарність", яких у парламенті 27 з 401, під час війни збагатилися на суму, еквівалентну заробіткам усіх інших депутатів разом узятих. За два роки опозиційна фракція заробила понад 3 мільярди гривень.

У 2022 році Петро Порошенко задекларував 1 мільярд 435 мільйонів гривень прибутку, що в 20 разів більше, ніж до війни. У довоєнному 2021 році його заробіток склав лише 162 мільйони гривень. За цей період Порошенко увійшов до трійки найбагатших українців разом з Віктором Пінчуком та Рінатом Ахметовим. У 2023 році його статки зросли на 224 мільйони доларів, досягнувши майже 1 мільярда доларів.

Багато народних обранців мають власний бізнес. Від шоколаду та ковбаси до ювелірних прикрас та будівельних матеріалів — асортимент товарів досить різноманітний. Дізнайтеся, чим заробляють українські парламентарі.

Читайте також

1