Після щеплення "Спутніком" помер високопосадовець російського МОЗ, який відповідав за якість вакцини

Офіційні російські ЗМІ інформацію про смерть чиновника поки не оприлюднюють
25 Травня, 15:43 590

Після вакцинації, ймовірно, російським препаратом "Супутник V" в Росії помер Євген Соловйов, один з високопосадовців Міністерства охорони здоров'я РФ, який очолював Центр підтвердження відповідності якості лікарських препаратів.

Про це повідомив експерт у сфері охорони здоров'я і епідеміології Михайло Фаворов у Facebook.

За словами Фаворова, він має інформацію про чотири важкі ускладнення після вакцинації "Супутником", причому всі випадки відзначені безпосередньо після ін'єкції.

Є сумне повідомлення, про чотирьох важких хворих, після вакцинації "Супутником". Ускладнення у всіх чотирьох трапилися безпосередньо після ін'єкції, що може вказувати на проблему з цією серією вакцинного препарату. Найдивніше, що один з чотирьох, єдиний померлий, був керівник не чого-небудь, а самого Контрольного Інституту - Соловйов Євген Анатолійович, директор центру підтвердження відповідності якості лікарських засобів "НЦЕСМП" МОЗ РФ - написав він.

Фаворов відзначив, що він і сам не знає усіх подробиць цього випадку.

Мої відомості тільки за фактом того, що сталося, хто знає подробиці поділіться, або тут, або в приват. Питання серйозне! Вони що там, фігачать потрійну- в десять разів більшу?? дозу "для своїх"? - додав Фаворов.

Як зазначило видання "Накануне.RU", офіційно ніхто досі не повідомив про смерть Соловйова, але з сайту Центру підтвердження відповідності якості лікарських засобів Соловйова швиденько прибрали. Тепер у центру немає директора, його очолює в.о. Іван Феєр.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України заборонив реєструвати і використовувати вакцину проти коронавірусу російської розробки або виробництва на території України.

Читайте також