Угорські медики не рекомендують російської та китайської вакцини

Препарати не мають офіційних даних
Угорські медики не рекомендують російської та китайської вакцини
вакцина проти коронавірусу (фото: BBC News)
4 Лютого 2021, 02:03
читать на русском

Керівництво Угорської медичної палати не рекомендує використовувати російську вакцину "Супутник V" і китайську "Sinopharm", оскільки немає офіційно оприлюднених характеристик цих препаратів.

Про це повідомляє Euractiv.

Лікарі направили лист Угорському національному інституту фармацевтики, продуктів харчування і здоров'я (OGYÉI), в якому вказали, що "не можуть з чистою совістю рекомендувати використання цих препаратів колегам".

Влада Угорщини недавно в короткі терміни надала обмежений дозвіл на продаж як російської, так і китайської вакцини.

Читайте також

Оскільки спостерігається затримка вакцини у країни ЄС, організація розглядає можливість для використання китайських і російських вакцин для прискорення вакцинації населення.

Якщо російські та китайські виробники відкриють свої документи, продемонструють прозорість, покажуть всі дані, тоді вони можуть отримати умовний дозвіл на ринок, як і інші, - заявила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Проте угорські  медичні фахівці скаржаться, що немає жодних документів про використання цих вакцин.

Нагадаємо, що громадян Росії можуть не пустити в іноземні аеропорти, якщо вони вакцинувалися препаратом "Супутник V". Віцепрезидент російського союзу туріндустрії Олександр Осауленко виступив з заявою, в якій повідомив про те, що вакцинація препаратом "Супутник V" може негативно позначитися на російських туристах, щеплених несертифікованою вакциною.

1