ВООЗ перевірить російську вакцину "Супутник V" проти COVID-19

"Супутник V" можуть внести до списку вакцину ВООЗ
ВООЗ перевірить російську вакцину "Супутник V" проти COVID-19
Російська вакцина (фото: Reuters)
14 Листопада 2020, 05:02
читать на русском

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) веде переговори з російським інститутом, який розробив вакцину проти коронавірусної інфекції "Супутник V", щодо її потенційного внесення до списку вакцин для використання в надзвичайних ситуаціях, який наразі складає ВООЗ.

Про це пише Reuters з посиланням на повідомлення 12 листопада агентства ООН.

Ми з нетерпінням чекаємо даних про їхню вакцину-кандидата "Супутник V". Якщо буде виявлено, що представлений на оцінку продукт відповідає критеріям включення до списку, ВООЗ оприлюднить результати, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що список ВООЗ спростить процес використання нових та неліцензованих вакцин і інших продуктів під час надзвичайних ситуацій. Він буде рекомендований усім країнам-членам. Наразі цей список ще не складено. Понад те, ВООЗ, яка підтримує прискорену розробку вакцин для припинення пандемії, досі не сертифікувала жодну з експериментальних вакцин.

Читайте також

Зазначимо, що в Росії зафіксовано вже декілька випадків, коли після вакцинації російською вакциною, люди захворіли на коронавірус. Так, наприклад, в Алтайському краї троє медиків, які одними з перших отримали вакцину "Супутник V", повідомили про позитивні результати тестів на коронавірус. У Кемеровській області РФ медик інфікувався COVID-19 протягом тижня після щеплення першою частиною двохкомпонентної вакцини від COVID-19 "Супутник V".

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що необхідно вакцинувати 70% всього населення планети, щоб подолати пандемію COVID-19.

1