Вакцинованих "Супутником" росіян не пускатимуть в іноземні аеропорти

Російська вакцина не сертифікована в Європі та США
Вакцинованих "Супутником" росіян не пускатимуть в іноземні аеропорти
Російська вакцина (Фото: МОЗ РФ)
16 Січня 2021, 22:00
читать на русском

Громадян Росії можуть не пустити в іноземні аеропорти, якщо вони вакцинувалися препаратом "Супутник V".

Про це пише видання kavkazcenter.com.

У Росії вже визнали, що від такого рішення постраждає туристична індустрія держави. Віцепрезидент російського союзу туріндустрії Олександр Осауленко виступив з заявою, в якій повідомив про те, що вакцинація препаратом "Супутник V" може негативно позначитися на російських туристах, щеплених несертифікованою вакциною.

Не виключено, що сертифікат про вакцинацію російським препаратом не визнають достатнім для в'їзду туристів до деяких держави. Поки вакцина, розроблена в Росії, визнається не всіма, так само як і наша країна може не визнавати закордонні препарати. На жаль, в такому випадку проблема формується не стільки наукової або медичної складової, скільки політичної, - заявив Осауленко.

У Москві вже заздалегідь намагаються надати ситуації характер політичної й економічної змови проти Росії. Мовляв, захід хоче просунути свою вакцину, тому влаштовує "політичні інтриги проти росіян, які зробили щеплення вакциною" Супутник V".

Читайте також

Нагадаємо, 8 січня Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов (досьє Максима Степанова) підтвердив заявку про реєстрацію російської вакцини від COVID-19 "Супутник V". Міністр підкреслив, що 6 січня харківська компанія "Біолік" подала заявку на реєстрацію вакцини "Супутник V".