Степанов підтвердив заявку про реєстрацію російської вакцини від COVID-19

6 січня харківська компанія "Біолік" подала заявку на реєстрацію
Головне
Степанов підтвердив заявку про реєстрацію російської вакцини від COVID-19
Коронавірус, вакцина (фото: Pexels)

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов підтвердив заявку про реєстрацію російської вакцини від COVID-19 "Супутник V".

Про це він заявив під час брифінгу.

Міністр підкреслив, що 6 січня харківська компанія "Біолік" подала заявку на реєстрацію вакцини "Супутник V".

Це лише заявка, далі вони повинні подати реєстраційну форму, повинні подати досьє. В цьому досьє повинно бути чітко відображено щодо безпеки цієї вакцини, результатів першої, другої і третьої фази клінічних досліджень. Нарешті, ми хоча б побачимо, що таке ця російська вакцина, - зазначив Степанов.

За його словами, тільки за результатами розгляду документів можна говорити про якість вакцини.

Читайте також

Що стосується вакцинації. Я впевнений, що ми здатні забезпечити Україну вакциною провідних світових виробників, які подають документи своїх досліджень відкрито, для всього світу. Саме такими вакцинами ми і плануємо робити щеплення для українців, - додав Степанов.

Він зазначив, що навколо "цього питання, як завжди, багато політики. РФ завжди використовувала будь-яку можливість саме в такій своїй гібридній війні, і зараз це — не виключення".

Але мені здається, що все-таки здоров'я українців не може бути приводом для таких інформаційних війн, які розповсюджуються довкола цієї вакцини, - сказав Степанов.

Нагадаємо, що голова політичної ради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук повідомив, що 30 грудня харківська фармацевтична компанія "Біолік" подала до органів влади України документи для державної реєстрації російського препарату від коронавірусу "Супутник V" для його виробництва на території країни та вакцинації громадян.

Розробник "Супутника", за словами кума Путіна (досьє Віктора Медведчука), дав дозвіл на трансферт технології та передачу українському підприємству клітинної лінії для виробництва вакцини.

Медведчук упевнений в ефективності російської вакцини, при тому, що вакцина "Супутник V" не була схвалена ВООЗ і більшістю країн світу. Її ефективність не доведена клінічними випробуваннями. Також навіть російські медики відмовлялись отримувати щеплення вакциною "Супутник V".

А 5 січня харківська фармацевтична компанія "Біолік" підтвердила, що офіційно звернулася до Міністерства охорони здоров’я щодо державної реєстрації в Україні російської вакцини проти коронавірусу "Спутник V".

1