Харківська компанія подала документи на реєстрацію російської вакцини - Медведчук

"Біолік" збирається вакцинувати українців "Супутником"
Харківська компанія подала документи на реєстрацію російської вакцини - Медведчук
Вакцина (фото: Shutterstock)
2 Січня 2021, 13:03
читать на русском

Харківська фармацевтична компанія "Біолік" подала до органів влади України документи для державної реєстрації російського препарату від коронавірусу "Супутник V" для його виробництва на території країни та вакцинації громадян.

Про це повідомив голова політичної ради української партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук, слова якого наводяться на сайті партії.

Розробник "Супутника", за словами кума Путіна (досьє Віктора Медведчука), дав дозвіл на трансферт технології та передачу українському підприємству клітинної лінії для виробництва вакцини.

Читайте також

Таку передачу можна здійснити протягом двох тижнів, а організувати виробництво вакцини - в термін від 3 до 6 місяців, - розповів депутат.

Медведчук упевнений в ефективності російської вакцини, при тому, що вакцина "Супутник V" не була схвалена ВООЗ і більшістю країн світу.

Недовіру до російської вакцини виказали вже кілька країн. Зокрема, Туреччина не куплятиме російську вакцину від коронавірусу через відсутність належної лабораторної перевірки.

Нагадаємо, 6 жовтня народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук зустрівся з російським президентом Володимиром Путіним. Зустріч відбулась у Ново-Огарьово, у резиденції президента РФ, де український політик заявив, що громадяни його країни вимагають захисту, і вакцинація - це найнадійніший спосіб. Медведчук попросив вакцину "Супутник V" у Путіна, яку вже перевірив на собі та своїй сім'ї.

1