Медведчук попросив у Путіна вакцину від Covid-19 для українців, яку вже випробував на собі

Нардеп заявив, що українські громадяни вимагають захисту і їм потрібна вакцинація
Медведчук попросив у Путіна вакцину від Covid-19 для українців, яку вже випробував на собі
Фото: kremlin.ru
6 Жовтня 2020, 19:05
читать на русском

Народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук зустрівся з російським президентом Володимиром Путіним. Зустріч відбулась у Ново-Огарьово, у резиденції президента РФ,  де український політик заявив, що  громадяни його країни вимагають захисту, і вакцинація - це найнадійніший спосіб. Медведчук також попросив вакцину "Супутник V" у Путіна.

Про це повідомляє пресслужба Кремля.

Я, Володимир Володимирович, якщо дозволите, хотів би звернутися з двома питаннями, по можливості обговорити їх з Вами, наскільки це може мати місце по відношенню до моєї країні і в першу чергу до громадян України, - заявив Медведчук.

Читайте також

В першу чергу я хотів би привітати, Володимир Володимирович, з величезною перемогою. Я вас вітаю з тим, що Росія стала першою країною, яка створила вакцину "Супутник V" в центрі Гамалії. Знаю, що на підході реєстрація іншої вакцини. І тут Російська Федерація ще раз продемонструвала свої можливості і наукові досягнення, - доповнив він.

Нардеп відзначив, що в цьому контексті зрозуміло, що від цієї страшної чуми, страшної біди сьогодні страждають всі країни, в тому числі і його країна, Україна. Українські громадяни вимагають захисту, і вакцинація - це найнадійніший спосіб і, по всій видимості, стабільний засіб захист.

Я хотів перед Вами поставить питання про можливість розглянути те, щоб ця вакцина потрапила в тому числі і на Україну, для того щоб українські громадяни в майбутньому були захищені від цього страшного захворювання. Тим більше що Росія - це перша країна, яка створила і яка вже запустила масове застосування цієї вакцини на території Російської Федерації, - сказав Медведчук.

Медведчук попросив "шановного Володимира Володимировича" розглянути можливість подачі вакцини в Україну в майбутньому.

Читайте також

Відразу можу сказати, що така можливість існує. У всі регіони Російської Федерації ця вакцина вже надійшла. На жаль, це ще не таке масове виробництво, яке нам потрібно, нам потрібні мільйони доз вакцини, - відповів Путін.

Також президент РФ уточнив, що Росія зараз активно працює з їх колегами і друзями в Білорусії за цим напрямком. Путін з Олександром Григоровичем недавно обговорювали це питання. Там вже йде робота теж в штатному режимі.

Дійсно, дуже багато наукових центрів у світі працюють над цим, і ми всім бажаємо успіху. Одні з найбільших наших установ в Петербурзі, в Новосибірську теж працюють над цим, і в Москві триває робота не тільки в центрі імені Гамалії. Сподіваюся, що в середині цього місяця, в середині жовтня, буквально днів через десять, буде зареєстрована ще одна російська вакцина, яка практично вже виготовлена, робота над нею фактично закінчена. Маю на увазі новосибірський центр "Вектор", - заявив Путін.

Читайте також

Що стосується тієї вакцини, про яку ви сказали, - так, звичайно. Ще раз повторю: чому ні? Якщо ми з Білорусією почали цю роботу, то можемо так само працювати і з Україною. Треба з фахівцями з України зайнятися реалізацією цього плану. Потрібно, щоб офіційна влада України відповідним чином сформулювали свої запити, свої потреби, - доповнив він.

Також Путін запевнив, що до роботи з Україною вони готові, незважаючи ні на які політичні складності.

Все таки це питання чисто гуманітарного характеру, питання охорони здоров'я, питання турботи про людей, які нам небайдужі, безумовно, як в Росії, так і на Україні. Тому ми до цієї роботи готові. Але, повторю ще раз, потрібно на офіційному рівні домовитися відповідним органам влади, - додав він.

Медведчук також заявив, що російську вакцину вже перевірив на собі.

Відпочиваючи в Криму в серпні, вакцинувався я, дружина Оксана, наш син Богдан. Дуже добре її переніс і вважаю, що це найефективніший засіб на сьогоднішній день в боротьбі з коронавірусом, - зазнача він.

Читайте також

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що кількість жертв пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 може перевищити 2 мільйони ще до початку масового використання вакцини. За ​​даними ВООЗ, на сьогодні від ускладнень, викликаних коронавірусом, у світі померли понад 980 тисяч людей. За словами Раяна, якщо не вжити узгоджених дій, то перш ніж відбудеться широка вакцинація, число жертв не лише подвоїться, а й перевищить цю позначку.