Путін розповів Медведчуку про санкції РФ проти України

Медведчук звернувся до Путіна з проханням розглянути можливість "часткового скасування санкцій"
Путін розповів Медведчуку про санкції РФ проти України
Медведчук і Путін Фото: kremlin.ru
6 Жовтня 2020, 18:56
читать на русском

Народний депутат України Віктор Медведчук ("Опозиційна платформа - За життя") поїхав до Росії, де зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним. Зустріч відбулась у Ново-Огарьово, у резиденції президента РФ.

Як повідомляє пресслужба Кремля, Медведчук звернувся до Путіна з проханням розглянути можливість "часткового скасування санкцій (проти українських компаній. - ред.), окремих кодів продукції".

Я добре розумію політику Російської Федерації, вона, на мій погляд, є об'єктивною по відношенню до того, що якщо хтось ввів санкції, то він повинен їх скасовувати. Але я все-таки хотів би, якщо є така можливість, щоб розглянули ці конкретні пропозиції, які я письмово підготував і з якими хочу звернутися до Вас, щоб, можливо, уряд (Росії. - ред.) зміг розглянути і знайти можливість все-таки піти по шляху створення хоч якихось умов в питаннях часткового скасування санкцій, - сказав Медведчук, звертаючись до Путіна.

Читайте також

Путін відповів українському депутату,  що "специфіка полягає в тому, що не ми вводили санкції".

Все, що ми робимо, ми робимо у відповідь - щодо тих держав, які зробили певні кроки проти Росії... І у мене серце болить від того, що люди в Україні, які працювали на підприємствах, які були орієнтовані (на реалізацію продукції) в Росії, опинилися в складному становищі... Ми до цього (скасування санкцій. - ред.) готові, до того, щоб ця ситуація була перевернута і все з голови встало б на ноги. Але ми не можемо робити якихось винятків із переліку тих країн, які ввели проти нас санкції", - сказав Путін.

Проте, зазначив він "готуватися до цього (скасування санкцій. - ред.) все одно потрібно".

Нагадаємо, 6 жовтня народний депутат України Віктор Медведчук поїхав до Росії та зустрівся з президентом Росії.

Під час зустрічі Путін заявив, що "Росія за вибудовування російсько-українських відносин".

Сподіваємося, що у Вас буде додаватися прихильників в цьому відношенні. Ми зі свого боку, повторю ще раз, будемо робити все, що від нас залежить, для того щоб відносини відновлювалися, - заявив він.