Ляшко заспокоїв: українців вакцинуватимуть перевіреними препаратами

Україна отримає вакцини, які успішно пройшли третю фазу досліджень
Головне
Ляшко заспокоїв: українців вакцинуватимуть перевіреними препаратами
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
2 Січня 2021, 19:33
читать на русском

Україна використовуватиме лише ті вакцини проти COVID-19, які успішно пройшли третю фазу клінічних досліджень.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Віктора Ляшка) на своїй сторінці у Facebook.

Тому всі чутки та політичні заяви щодо державної реєстрації в Україні російської вакцини-кандидата не відповідають дійсності, - сказав він, коментуючи заяву депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, що Україна подала заявку на реєстрацію російської антиковідної вакцини "Супутник V".

За словами Ляшка, сьогодні вже є вакцини проти COVID-19 дозволені до використання за спеціальними процедурами (emergency use authorization). Для такої реєстрації використовувались проміжні звіти клінічних досліджень.

Читайте також

Виходячи з цього Україна прийняла рішення про можливість реєстрації вакцин, які зареєстровані в країнах з жорсткою регуляторною політикою. Наголошую, лише за зазначених умов будемо допускати вакцини до використання. Відповідно до інформації розміщеної на сайті (ClinicalTrials.gov - база даних приватних та державних клінічних досліджень, проведених у всьому світі. - Ред.), закінчення третьої фази клінічних досліджень вакцини "Супутник V" заплановано на грудень 2021 року, - зазначив санлікар.

Нагадаємо, раніше народний депутат, голова політичної ради української партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук (досьє Віктора Медведчука) заявив, що харківська фармацевтична компанія "Біолік" подала до органів влади України документи для державної реєстрації російського препарату від коронавірусу "Супутник V" для його виробництва на території країни та вакцинації громадян.

Голова комітету Верховної Ради України з питань здоров‘я нації Михайло Радуцький заявив, що йому поки нічого невідомо заявку України на реєстрацію російської вакцини від коронавірусу "Супутник V".

Читайте також наш матеріал: "Вакцинація в Україні: хто перший, чи є гроші та коли розпочнеться"

1