У ВР сумніваються у реєстрації російської вакцини в Україні

Радуцький поставив під сумнів заяву Медведчука
У ВР сумніваються у реєстрації російської вакцини в Україні
Михайло Радуцький (фото: УНІАН)
2 Січня 2021, 17:10
читать на русском

Голова комітету Верховної Ради України з питань здоров‘я нації Михайло Радуцький заявив, що йому поки нічого невідомо заявку України на реєстрацію російської вакцини від коронавірусу "Супутник V".

Ми не можемо за законом реєструвати вакцину, яка немає кваліфікації ВООЗ та країн з жорсткою регуляторною політикою: США, країн ЄС, Швейцарії, Японії, - сказав народний депутат (досьє Михайла Радуцького) у коментарі "РБК-Україна".

Читайте також

Нагадаємо, раніше народний депутат, голова політичної ради української партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук (досьє Віктора Медведчука) заявив, що харківська фармацевтична компанія "Біолік" подала до органів влади України документи для державної реєстрації російського препарату від коронавірусу "Супутник V" для його виробництва на території країни та вакцинації громадян.

Медведчук упевнений в ефективності російської вакцини, при тому, що вакцина "Супутник V" не була схвалена ВООЗ і більшістю країн світу.

Недовіру до російської вакцини виказали вже кілька країн. Зокрема, Туреччина не куплятиме російську вакцину від коронавірусу через відсутність належної лабораторної перевірки.

Як відомо, у жовтні народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук зустрівся з російським президентом Володимиром Путіним. Під час заходу український політик попросив вакцину "Супутник V" у Путіна, яку вже начебто перевірив на собі та своїй сім'ї.

1