Уряд заборонив реєстрацію і використання вакцини "Спутнік" в Україні

Вакцини виробництва або розробки держави-агресора заборонені в нашій країні
Головне
Уряд заборонив реєстрацію і використання вакцини "Спутнік" в Україні
Російська вакцина (Фото: МОЗ РФ)
10 Лютого 2021, 20:40
читать на русском

Кабінет міністрів України заборонив реєструвати і використовувати вакцину проти коронавірусу російської розробки або виробництва на території України.

Відповідна постанова Кабінету міністрів розміщена на урядовому порталі.

Постановою визначено, що реєструвати вакцини або інші медичні імунобіологічні препарати для боротьби з COVID-19, які розроблені чи виготовлені на території Росії, забороняється.

Реєстрація вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, під зобов’язання для екстреного медичного застосування, розробку та/або виробництво яких здійснено в державі, визнаної Верховною Радою України державою-агресором, забороняється, - написано у постанові.

Постачання та перевірка вакцини інших виробників регулюються домовленостями, підписаними Україною у рамках механізму COVAX.

Контроль щодо цих вакцин для екстреного медичного застосування, їхньої якості та постачання здійснює ДП "Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України".

Читайте також

Нагадаємо, 8 лютого, виступаючи на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді". Президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) запевнив, що російської вакцини проти коронавірусу в Україні не буде. За його словами, Україна не закуповуватиме та не використовуватиме російську вакцину через її сумнівну ефективність.

1