Після щеплення "Спутніком" помер високопосадовець російського МОЗ, який відповідав за якість вакцини

Офіційні російські ЗМІ інформацію про смерть чиновника поки не оприлюднюють
Після щеплення "Спутніком" помер високопосадовець російського МОЗ, який відповідав за якість вакцини
Російська вакцина (фото: Reuters)
25 Травня 2021, 15:43
читать на русском

Після вакцинації, ймовірно, російським препаратом "Супутник V" в Росії помер Євген Соловйов, один з високопосадовців Міністерства охорони здоров'я РФ, який очолював Центр підтвердження відповідності якості лікарських препаратів.

Про це повідомив експерт у сфері охорони здоров'я і епідеміології Михайло Фаворов у Facebook.

За словами Фаворова, він має інформацію про чотири важкі ускладнення після вакцинації "Супутником", причому всі випадки відзначені безпосередньо після ін'єкції.

Є сумне повідомлення, про чотирьох важких хворих, після вакцинації "Супутником". Ускладнення у всіх чотирьох трапилися безпосередньо після ін'єкції, що може вказувати на проблему з цією серією вакцинного препарату. Найдивніше, що один з чотирьох, єдиний померлий, був керівник не чого-небудь, а самого Контрольного Інституту - Соловйов Євген Анатолійович, директор центру підтвердження відповідності якості лікарських засобів "НЦЕСМП" МОЗ РФ - написав він.

Фаворов відзначив, що він і сам не знає усіх подробиць цього випадку.

Мої відомості тільки за фактом того, що сталося, хто знає подробиці поділіться, або тут, або в приват. Питання серйозне! Вони що там, фігачать потрійну- в десять разів більшу?? дозу "для своїх"? - додав Фаворов.

Як зазначило видання "Накануне.RU", офіційно ніхто досі не повідомив про смерть Соловйова, але з сайту Центру підтвердження відповідності якості лікарських засобів Соловйова швиденько прибрали. Тепер у центру немає директора, його очолює в.о. Іван Феєр.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України заборонив реєструвати і використовувати вакцину проти коронавірусу російської розробки або виробництва на території України.

Читайте також

1