Погода в Україні: перший літній тиждень зустріне дощами та спекою

Синоптики попереджають, що червень 2024 року буде теплим, іноді навіть спекотним та з грозами
Погода в Україні: перший літній тиждень зустріне дощами та спекою
Погода, природа Фото: David Bartus з Pexels
2 Червня 2024, 07:16
читать на русском

Перший тиждень червня видасться доволі мінливим — від короткочасних дощів без гроз до сухої та спекотної погоди.

В Укргідрометцентрі повідомили, якою буде погода від 3 по 6 червня. Синоптики зауважили, що погода в перший літній день ніби задала темп наступним атмосферним явищам.

У понеділок, 3 червня, у північних, центральних, південних та східних областях опадів не передбачається, окрім Сумської та Харківської областей. На заході України — короткочасні дощі. По всій території країни прогнозується мінлива хмарність. Денна температура повітря коливатиметься від +23 до +31 градуса. У ночі буде прохолодніше — від +12 градусів до +18.

Погода в Україні 3 травня

4 червня майже по всій країні очікують дощі з грозами, окрім кількох регіонів - Дніпропетровщини, Запоріжжя, Донеччини, Луганщини, Херсонщини та Криму. На цих територіях буде хмарно, але з проясненнями. Вдень очікується від +21 до 33 градусів, вночі - від +12 до +21 градуса.

Погода в Україні 4 червня

У середу, 5 червня, дощитиме майже по всій території країни. Хмарно з проясненнями, але без опадів, буде у Харківській, Запорізькій, Луганській, Донецькій, Херсонській областях та в Криму. Вдень - від +23 до 33 градусів, вночі - від +12 до +21 градуса.

Погода в Україні 5 червня

6 червня очікуються дощі на півночі та заході України, в інших частинах країни - сухо, спекотно та хмарно. Денна температура повітря становитиме від +24 до 33 градусів, нічна - від +12 до +21 градуса.

Погода в Україні 6 червня

Загалом червень буде теплим, іноді навіть жарким, попереджають синоптики. Водночас не обійтися без гроз і пов'язаних з нею інших погодних явищ: градами, сильним вітром та навіть смерчами.

Як пише meteoprog, загалом червень буде теплішим за норму на 1-4 градуса, і не тільки в Україні, але й в інших європейських країнах.  Таку думку висловив метеоролог Ігор Кібальчич.

Раніше ми розповідали, як запланувати та підібрати найбільш вдалий день для посадки городини, квітів, дерев та кущів. У цьому допоможе посівний місячний календар садівника та городника на червень 2024 року.

Читайте також

1