Полонених орків будуть використовувати для відновлення економіки України та як обмінний фонд, - Єнін

Важливо
Україна діє чітко відповідно до міжнародних норм гуманітарного права
Важливо
20 Березня, 09:30 208

Російських військових, які потрапили в полон в Україні, відповідно до норм міжнародного права максимально використовуватимуть для відновлення економічного потенціалу України та як обмінний фонд.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін в ефірі національного телемарафону, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Україна діє чітко відповідно до міжнародних норм гуманітарного права, зокрема Женевської конвенції, яка є невід'ємною частиною національного законодавства України.

Безумовно, зазначені полонені (російські військовослужбовці. – Ред.) будуть максимально використані в подальшому для відновлення економічного потенціалу нашої країни і, можливо, як обмінний фонд, - сказав Єнін.

Представник МВС зазначив, що Україна зобов'язується утримувати їх відповідно до ратифікованих Києвом норм міжнародного права.

Нагадаємо, що в Україні створили Національне інформаційне бюро (НІБ), яке займеться збором та узагальненням даних про українських військовополонених, загиблих, зниклих безвісти, незаконно затриманих рф, зокрема і з-поміж мирного населення.

Читайте також