Зеленський звернувся до російських бойовиків: у вас є шанс залишитися живими

Президент закликав окупантів здаватися та повертатися додому
Головне
Зеленський звернувся до російських бойовиків: у вас є шанс залишитися живими
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
13 Березня 2022, 06:12
читать на русском

В Україні створено Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час чергового відеозвернення.

За його словами, кількість полонених росіян сягнула вже такого рівня, що це питання не можна залишати тим структурам, які були в нас до війни.

Тисячі солдатів ворога, які були захоплені чи здалися, отримують від нашої держави таке ставлення, якого вимагають міжнародні конвенції. Але їх так багато, що потрібна спеціальна структура, яка займатиметься усіма повʼязаними питаннями, - зазначив Зеленський.

Він нагадав, що кількість убитих російських військових на території України вже перевищує 12 тисяч осіб, а кількість поранених окупантів – у рази більша:

Ми не звали сюди жодного з них. І повторюємо кожному з окупантів: ви ще можете врятуватися. Будь-якої миті. Просто складіть зброю та йдіть із нашої землі до себе додому.

Також президент звернувся до матерів російських солдатів:

Хочу ще раз сказати всім російським матерям. Особливо матерям терміновиків. Не віддавайте своїх дітей на війну на чужій землі. Не вірте обіцянкам, що їх відправлять просто кудись на навчання або кудись у небойові умови. Перевірте, де ваш син. І якщо у вас з'являється хоч найменша підозра, що вашого сина можуть надіслати воювати проти України, дійте негайно. Не віддавайте свого сина на смерть чи в полон.

Наостанок президент зазначив: Україна ніколи не хотіла цієї жахливої війни. І не хоче. Але захищатиметься стільки, скільки доведеться.

Нагадаємо, в Україні створять повноцінні табори для російських військовополонених.

Читайте також