Постраждалі країни у катастрофі МАУ вимагають покарати винних

Країни закликають Іран провести незалежне і всебічне розслідування причин і факторів
28 Жовтня, 11:22 252

Міжнародна група з координації допомоги родинам жертв збитого в січні під Тегераном Boeing рейсу PS752 компанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) вимагають покарати винних у катастрофі та виплати компенсацій сім'ям загиблих.

Про це повідомила пресслужба МЗС України.

Глави МЗС Канади, Афганістану, Великобританії, Швеції та України провели віртуальну зустріч, під час якої обговорили хід розслідування. Вони мають намір домагатися від Ірану виплати компенсацій сім'ям загиблих.

Координаційна група буде продовжувати вимагати притягнути до відповідальності винних осіб, закликаючи до повного і прозорого кримінального розслідування і неупередженого судового розгляду з метою досягнення справедливості заради допомоги родичам жертв цієї трагедії, - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Координаційна група також продовжує закликати Іран провести незалежне і всебічне розслідування причин і факторів, які призвели до збивання літака, відповідно до стандартів і порядку, викладених у Конвенції про міжнародну цивільну авіацію.

Міністри підтвердили зобов'язання діяти спільно і надалі працювати над досягненням спільних цілей - справедливого розслідування, покарання винних і виплати компенсацій родичам.

Нагадаємо, що окремі родичі загиблих пасажирів рейсу МАУ PS752, збитого іранськими військовими, подали позов проти Ірану у Федеральному суді у Вашингтоні.