Прикордонники викрили українців, які працювали на підпільних тютюнових фабриках в Іспанії (відео)

До спільної операції залучили прикордонників України, Іспанії, Португалії, Румунії та Словаччини
23 Липня, 17:03 491

Під час спільної операції із протидії контрабанді сигарет на Піренеях провели 125 обшуків, виявили нелегальне виробництво, де експлуатували українців, вилучили сировину та кошти на 11,5 млн євро.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

Зокрема українські прикордонники виявили, що вихідці з пострадянського простору вербували на нелегальне виробництво в ЄС мешканців Львівщини, які мають досвід роботи на тютюновій фабриці. Інформація від українських прикордонників допомогла викрити транскордонне злочинне угрупування.

Під час операції з 22 травня по 16 липня в Іспанії та Португалії затримали 29 осіб, серед яких громадяни Іспанії, Португалії, Болгарії, а також один українець. У злочинців вилучили сигарети, сировину та засоби для їх нелегального виробництва, а також 7 одиниць вогнепальної зброї та техніку.

Безпосередньо в Іспанії провели 28 обшуків та 27 арештів, вилучили 15 млн сигарет та 50,5 тонни тютюну. У Муніципалітеті Мансанарес виявили підпільну лінію з виробництва сигарет, на якій нелегально експлуатували 12 громадян України. Ще одна лінія перебувала на етапі монтування.

У Португалії проведено 97 обшуків та 2 арешти, вилучено 2 млн шт. сигарет та 6 центнерів сировини.

Нагадаємо, сьогодні ж у Києві правоохоронці затримали двох громадян Туреччини, які організували придбання героїну в Ірані та транзит наркотику через Україну до країн Європейського Союзу.

Читайте також