Прикордонники викрили українців, які працювали на підпільних тютюнових фабриках в Іспанії (відео)

До спільної операції залучили прикордонників України, Іспанії, Португалії, Румунії та Словаччини
Прикордонники викрили українців, які працювали на підпільних тютюнових фабриках в Іспанії (відео)
Українці, які працювали на тютюновій фабриці в Іспанії (Фото: ДПСУ)

Під час спільної операції із протидії контрабанді сигарет на Піренеях провели 125 обшуків, виявили нелегальне виробництво, де експлуатували українців, вилучили сировину та кошти на 11,5 млн євро.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

Зокрема українські прикордонники виявили, що вихідці з пострадянського простору вербували на нелегальне виробництво в ЄС мешканців Львівщини, які мають досвід роботи на тютюновій фабриці. Інформація від українських прикордонників допомогла викрити транскордонне злочинне угрупування.

Під час операції з 22 травня по 16 липня в Іспанії та Португалії затримали 29 осіб, серед яких громадяни Іспанії, Португалії, Болгарії, а також один українець. У злочинців вилучили сигарети, сировину та засоби для їх нелегального виробництва, а також 7 одиниць вогнепальної зброї та техніку.

Безпосередньо в Іспанії провели 28 обшуків та 27 арештів, вилучили 15 млн сигарет та 50,5 тонни тютюну. У Муніципалітеті Мансанарес виявили підпільну лінію з виробництва сигарет, на якій нелегально експлуатували 12 громадян України. Ще одна лінія перебувала на етапі монтування.

У Португалії проведено 97 обшуків та 2 арешти, вилучено 2 млн шт. сигарет та 6 центнерів сировини.

Нагадаємо, сьогодні ж у Києві правоохоронці затримали двох громадян Туреччини, які організували придбання героїну в Ірані та транзит наркотику через Україну до країн Європейського Союзу.

Читайте також

1